Daniel David

Daniel David

Daniel David este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă din România. Este coautor al cărții „Coaching cognitiv comportamental în organizații”, care este de altfel primul manual de Coaching Cognitiv-Comportamental în Limba Română. De asemenea, a coordonat programul postuniversitar: „Optimizarea performanţei profesionale prin consultanţă şi coaching cognitiv-comportamental”. A fost Președintele Primului Congres International de Coaching Cognitiv-Comportamental, 12-15 iunie 2014 (Cluj-Napoca) al International Association for Cognitive-Behavioral Coaching.

Unul dintre domeniile de expertiză profesională ale lui Daniel David este promovarea sănătății individuale și organizaționale prin tehnici cognitiv-comportamentale.

Este Profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health.

În prezent este Profesor asociat şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of  Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA şi Directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, De asemenea, a fost membru al Scientific Review Group în Social Sciences în European Science Foundation.

Din 2016 este Prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice şi Directorul Executiv al Institutului STAR-UBB. În anul 2017 a fost ales preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România.

back to top